Franchise

Barrique - Het Assortiment

Het assortiment is een heel belangrijk onderdeel binnen de Barrique filosofie.

Barrique importeert producten direct uit Italië, Spanje, Frankrijk, Hongarije, de Benelux, Groot-Brittannië, Schotland, Ierland, USA, Australië, Chili, Jamaica en nog vele andere landen. De producten worden los, dus zonder verpakking, geïmporteerd en door Barrique zelf afgevuld, in 5-Liter flessen, in Barrique-KEG (15 en 50 Liter) en direct in 1-L en 75-cl flessen. Bepaalde wijnen zijn ook leverbaar als Bag-in-Box.

Losse Edele Destillaten

Barrique biedt een breed assortiment onverpakte edel destillaten van een zeer hoge kwaliteit aan. Daarbij moet gedacht worden aan Grappa, Cognac, Whisky, Weinbrand (Duitse cognac), Vruchtenbrandewijn, Calvados, Specialiteiten vanuit overzeese gebieden, etc......

Losse Likeuren, Likeurwijnen, Cocktails & Vruchtenmoeslikeuren

In het assortiment van de likeuren, likeurwijnen, onverpakte cocktails en moeslikeuren behoren Vruchtensaplikeuren van eigen makelij, Vruchtenmoeslikeuren, Sherry's, Cocktails zoals Gin Fizz, etc...

Losse Azijnen & Oliën, Losse Sauzen

Barrique heeft een groot aantal onverpakte azijnen, oliën en sauzen in haar assortiment. Als voorbeeld gelden Knoflookolie (op basis van koudgeperste olijfolie), Koudgeperste Kersenpitolie uit Slovenië, Zuivere Olijfolie Extra Vergine, Aalbessenazijn van het echte vruchtensap, Citroenazijn van zuiver Appelazijn en puur Citroensap, etc....

Losse Wijnen

Het productenpakket aan onverpakte wijnen omvat een omvangrijk aantal Landwijnen en Kwaliteitswijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Australië, Californie, Argentinië en Chili....

Losse Specerijen,

Barrique biedt ook een serie onverpakte Specerijen aan ter completering van het productenassortiment.

Design Flessen en Mondgeblazen Flessen

Tot het concept behoren bijzondere design flessen, mondgeblazen flessen en karaffen in verschillende grootte en kleuren. Voor een groot deel van deze flessen bezit Barrique over het alleenrecht.

Design Kurken

Ter afsluiting van de flessen biedt Barrique een aanzienlijk assortiment aan kurken en andere afsluitingen. Ook voor deze designkurken en andere afsluitingen bezit Barrique het alleenrecht.

Wijnen

Naast het programma aan losse onverpakte producten biedt Barrique meer dan 200 flessen wijn , sekt en champagne aan. Die producten welke Barrique zelf afvult in Gross-Lobke, zijn er in 1-Liter statiegeldflessen en 75-cl weggooiflessen. Daarnaast is er nog een zeer omvangrijk aanbod van flessen wijn welke door de wijnproducent zelf zijn gebotteld.

Accessoires

Naast bovengenoemde voorziet het productenassortiment in een groot aantal accessoires zoals wijnglazen (met Barrique logo), geschenkverpakkingen, ansichtkaarten, geschenkversieringen, etc...

Kwaliteitsgarantie

Losse wijnen, Azijnen & Oliën, Sauzen en andere producten welke gevoelig zijn ten aanzien van houdbaarheid, worden vanuit een KEG (Kleines Edelstahl-Getraenkefass) aangeboden. In deze KEG zijn de producten afgevuld onder stikstof zodat veroudering/bederf door contact met zuurstof is uitgesloten. Niet gevoelige losse onverpakte producten worden aangeboden vanuit 15-Liter glazen amforen.

Barrique heeft de KEG-techniek, die van origine uit de brouwerijwereld stamt, voor de verkoop van losse onverpakte gevoelige (aan bederf onderhevige) producten aangepast, verder ontwikkelt en qua vormgeving zo aangepast dat het past binnen het Barrique winkeldesign.

Er zijn speciale meubelen ontwikkeld waarin de KEG's, met de noodzakelijke technische benodigdheden, optimaal en attractief qua beeld worden geïnstalleerd. De producten worden, anders als bij bier, bij het afvullen van de consumenten verpakking (flessen, karaffen, etc...) met een speciaal voor levensmiddelen gereinigd stikstofgas uit de KEG "gedreven". Hierdoor is het gevoelige product in de KEG absoluut vrij van contact met het schadelijke zuurstof. Op deze manier worden ongewenste veranderingen (zoals zure wijn, ranzige olie, etc...) t.a.v. kwaliteit en houdbaarheid vermeden.

Na vele jaren van ervaring is duidelijk geworden dat wijn en andere producten ook in houten vaten qua houdbaarheid "gebrekkig" zijn opgeslagen. Voor de verkoop van losse producten is dit dan ook, vanuit de ogen van de ondernemer gezien, geen aantrekkelijke manier van opslag van zijn producten. Natuurlijk worden goede wijnen, sherry, etc.... bij de producent opgeslagen in houten vaten om te "rijpen". Dit gebeurt gecontroleerd en ter voltooiing van het eindproduct. Houten vaten zijn echter als voorraadvat waaruit de verkoop plaatsvindt ongeschikt, daar de kwaliteit van het product in een houten vat ongewenst kan veranderen (bedreven).

Om de goede en constante kwaliteit van de Barrique producten te waarborgen, levert Barrique de producten in de winkels niet uit houten vaten.

© 1999-2010 Barrique GmbH   |  Alle rechten voorbehouden   |  Impressum   |  Contact   |   Typo3